Vés al contingut

Activitats i acte unitari del 25N

Durant tota setmana hem realitzat diverses activitats per a conscienciar l’alumnat sobre la importància de lluitar contra la violència envers les dones. La celebració ha acabat amb l’execució d’un mural al pati per part de l’artista Cristina Dejuan amb la col.laboració de l’alumnat de Visual i plàstica de 4t d’ESO. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’ Almacelles. 

Alumnat que ha participat en l'execució del mural

L’acte unitari que enguany s'ha celebrat de forma virtual ha culminat una setmana plena d’activitats que pretenien oferir referents positius per al nois i empoderar les noies per fomentar relacions sanes i lliures de violència i donar-los eines per a detectar i superar situacions de violència masclista.

A més, s'ha inaugurat una bústia lila amb l’objectiu de ser un lloc de denúncia de possibles agressions, tant si es pateixen com si es presencien.  

Des de les tutories, s'han llegit textos i s' han posat nom als diferents tipus de violència masclista. També s'ha visualitzat el curtmetratge Doble Check que posa de manifest que el control i la manca de llibertat també són violència. L’alumnat ha pogut expressar la seva part creativa amb la creació d’un collage per classe i en la participació de forma individual en el segon concurs de fotografia que enguany tenia com a títol: Tothom és lliure. no som de ningú.  

Durant aquesta setmana es lliuran els premis del 2n concurs de fotografia i es publicarà el nom de la classe de qui volem destacar el collage.